Bajaga jači od lošeg vremena

20.06.2010

Bajaga i Instruktori

Bajaga i Instruktori u subotu uveče svojim nastupom otvorili su prvi „Ušće fest“ priredivši sjajnu rokenrol predstavu za više hiljada Beograđana koje ni izuzetno loše i neuračunljivo vreme nije sprečilo da dođu na festival.

Ovih dana skoro svakodnevno letnje oluje pohode Beograd, gde je u subotu čak u dva navrata došlo do proloma oblaka, uz osetan pad temperature. Lagana kišica zasula je prostor beogradskog Ušća nekoliko minuta pred početak svirke Bajage i Instruktora, preteći da potpuno pokvari raspoloženje svima. Ipak kiša je stala kako su Bajaga i Instruktori izašli na binu „Ušće festa“.

„Svaka čast što ste po ovoj kiši došli na ovo mesto, a mi ćemo se potruditi da niste došli džabe“, najbolje je opisao situaciju Momčilo Bajagić u obraćanju publici na početku svirke.

Obećanje je ispunjeno. Odlična jednoipočasovna festivalska svirka Bajage i njegovog benda okončana je pozivom na bis!

Posle uvodnog ugođajnog „Grada“ i brzog „Berlina“, usledilo je produženo izvođenje „Gore dole“ što je pružilo priliku Beograđanima da se raspevaju i razmašu rukama. U istom raspoloženju nastavljeno je sa klasicima „Prodavnice tajni“, „Godine prolaze“ i „Tišina“, dok je odlično primljena i pesma „Bademi i so“ sa poslednjeg albuma „Šou počinje u ponoć“.

Legendarni Instruktor Žika Milenković dobio je svojih pet minuta sa sjajnom „Život je…“ i potom sa „Veselom pesmom“ izazivajući pravu provalu oduševljenja. Žika je bio očigledno u posebnom raspoloženju što pokazuje i kolut napred izveden na bini „Ušće festa“.

Kao i na nekoliko ranijih koncerata slavljeničke turneje povodom 25 godina benda, koja je još u toku, posebnu draž nastupa činilo je gostovanje bivšeg Instruktora Dejana Cukića, koji je svojom nepresušnom energijom, skakanjem i sjajnim glasom začinio „Marlenu“, „20 vek“ i „Jahače magle“.

„Kakva bi to bila svirka Bajage i Instruktora u Beogradu, na slavljeničkoj turneji povodom 25 godina benda, a da nema kišnog vremena?“, rekao je Cukić posle nastupa, aludirajući na čuveni koncert benda po kiši 1985. godine na stadionu Tašmajdan.

„Sa druge strane jastuka“ i „Plavi safir“ prethodili su „Mojim drugovima“, koje je Bajaga posvetio fudbalerima reprezentacije Srbije uz želju da „protiv Australije budu još bolji nego sa Nemačkom!“

Rokerski nabrijana „Ti se ljubiš“ odlično je poslužila da nastup bude završen u odgovarajućem jakom ritmu, a oduševljena publika pozvala je Bajagu i Instruktore na bis za „220“ i „Zažmuri“.