Bajaga i Instruktori, Van Gogh i Block Out priredili spektakl Nišlijama

04.09.2013

Niška tvrđava je rok tvrđava! Bajaga i Instruktori, Van Gog i Blok aut priredili su pravi spektakl pred više od 20.000 posetilaca, na besplatnom koncertu „Jelen časti“.

Osim Nišave, u nedelju veče tekla je još jedna reka – „reka ljudi“. Rokeri su u ogromnom broju pristizali na tvrđavu duž Nišavskog keja, koji je uz naselje Stevan Sinđelić, prethodno renoviran u okviru akcije „Jelen za lepšu Srbiju“.

Kapije su se otvorile u 19h, a prve decibele iz zvučnika su poslali Blok aut. Jedan od najoriginalnijih bendova u Srbiji predstavio je Nišlijama beskompromisnu svirku po kojoj je poznat. Uz odličan zvuk, njima svojstveno težak i mračan, isporućili su publici „Deponiju“, „Majdan“, „Čarobni akord“, „Prokletije“…

Atmosferu je zatim raspalio Van Gog, predvođen harizmatičnim frontmenom Zvonimirom Đukićem – Đuletom. Ređali su se hitovi uz horsko pevanje i ritmičko skakanje. Beogradski bend je „zapržio“ sat i po hitova, kao što su: „Mama“, „Kiselina“, „Vrteška“, što je rezultovalo zasluženim pozivom na bis, za energijom nabijene izvedbe „Kola“, „Spiska razloga“ i neizbeznog klasika „Neko te ima“.

Legendarni Bajaga i Instruktori zapečatili su noć za pamćenje u Nišu. Momčilo Bajagić i drugovi počeli su sa „Još te volim“, usledio je „Red i mir“, „Muzika na struju“… kao i pesme sa aktuelnog albuma „Daljina, dim i prašina“: „Ako treba da je kraj“, i „Još jednom“. Svirka je krunisana u fantastičnoj atmosferi ređanjem starih hitova: „Plavi safir“, „220“, „Ti se ljubiš“, „Tišina“, „Tamara“…

„Imali smo brojne svirke po regionu, Ljubljanu, Zagreb… ali je (ovog leta) kruna svega Niš!“, uzviknuo je raspoloženo Instruktor Žika Milenković.

„Zadovoljni smo što smo Nišlijama omogućili besplatni koncert „Jelen časti“, na kome su nastupile zive legende rokenrola u Srbiji, ali i šire. Nastavljamo da podržavamo događaje koji omogućavaju druženje i prijateljstvo uz najkvalitetniju muziku, pomeranje granica, a to je uspravo ono što ovi bendovi rade godinama veoma uspešno“, pomeraju granice.

Apatinska pivara je lider na tržištu piva u Srbiji i trudimo se da budimo lider i u društveno-odgovornom poslovanju. Koncert je još jedan dokaz da Apatinska pivara doprinosi zajednici u kojoj posluje i pokreće i podržava projekte od lokalnog znacaja.“, rekao jeSlobodan Srećković, direktor marketinga Apatinske pivare.

Koncert „Jelen časti“ realizovan je u saradnji sa producentskom kucom Long Play. Jelen Pivo, kao omiljeni pivski brend u regionu i brend koji tradicionalno podžava kvalitetanu pop i rok muziku i gitarski zvuk je organizator i glavni pokrovitelj najvećih muzičkih događaja u zemlji.

Kao jedan od najpopularnijih nacionalnih brendova,Jelen Pivo već godinama gradi snažne veze sa svojim potrošačima, pružajući im samo najbolje: od kvaliteta piva i usluga, pa do intezivnog angažovanja na obogaćivanju muzičkog života Srbije! Jelen Pivo će i ubuduće omogućavati domaćoj publici da čuje najkvalitetnije rok bendove u nastojanju da se mladima ponude drugačiji muzički sadržaji, a najširoj publici približi savremena pop-rok muzika.