Babe imaju novi singl!

20.03.2017

Kultna grupa Babe objavila je, potpuno neočekivano, novi singl „Primabalerina“ pred koncert 1. aprila u Mikser hausu u Beogradu!

“Pesma je nastala kao tok misli i igra reči. Poruka je očigledna tj. kako je ubijena vrhunska umetnost u nas. Praviti ambiciozni video klip mi je takođe nemoguća misija, tako da sam odlučio napraviti nazovi monotonu vizuelnu varijantu. Ovde se ne juri za lajkovima, već za razumevanjem trenutka u kome se nalazimo”, objašnjava frontmen Baba Žika Milenković.


„Primabalerina“ je pesma koja spaja poznatu uvrnutu duhovitost Baba, ovaj put smeštenu u dodatno pomereni ambijent svadbe, koji je poslužio kao savršeno mesto za ubistvo (!), a sve je začinjeno, malo je reći, spektakularnim pop refrenom.

Žika ističe da „pesma nije zasnovana na stvarnom događaju već je spontano nastala jednog ranog jutra, u situaciji kad još nije svanulo. a jedino što svetli je mobilni telefon u koji ukucavaš tekst“.

Autor pesme je Milenković, za produkciju i aranžman bio je zadužen Boris Krstajić, dok je lyrical video montirao Srđan Mitrović.

Prvi samostalni koncert Baba u Beogradu posle više od 20 godina pauze odigraće se u subotu 1. aprila (21:00) u Mikser hausu, a Žika ne najavljuje „klasičan koncert, već performans uz interakciju sa publikom, da tu bude nečeg malo pomerenog“.

Babe, čuvene po hitovima kakvi su „Noć bez sna“, „Ko me ter’o“, „Da te vidim golu“ i „Slanina“, publici u Mikseru prirediće „šarolik i osvežen repertoar, koji će uključivati i par pesama koje ljudi do sada nisu čuli“, sa predstojećeg novog albuma benda.

Babe su, pored Žike, gitarista Zoran Ilić-Ilke, basista Dejan Škopelja-Škopi, bubnjar Goran Ljuboja-Trut, kao i mlade snage gitarista Stefan Aćimović i klavijaturistkinja Luna Škopelja.

Ulaznica za Babe u Mikseru košta u pretprodaji samo 800 dinara preko mreže Eventim i u Mikseru. Od 27. marta ulaznica je 1.000 dinara.