Divna Ljubojević u Novom Sadu

Interpretatorka duhovne muzike Divna Ljubojević i njen vokalni ansambl “Melodi” održaće koncert 13. januara (19:00) u Velikoj sali zgrade NIS u Novom Sadu.
 Sa grupom prijatelja Divna je 1991. godine u Beogradu osnovala hor i studio za duhovnu muziku “Melodi” („МЕЛÓДИ“). Od tada je sa svojim ansamblom održala brojne solističke koncerte i nastupala na renomiranim festivalima širom planete, objavivši 22 muzička izdanja u Srbiji i inostranstvu. Divna danas u svetu uživa status jednog od najvećih misionara srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine, i vrhunskog interpretatora.

CD “Antologija najlepše duhovne muzike pravoslavnog istoka“ (2016, PGP RTS)  predstavlja presek onoga što je Divna snimala u proteklih četvrt veka. U pitanju su 23 najlepših dela srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine. “Antologija” je njeno prvo izdanje za PGP RTS.

“Slavimo 25 godina poštovanja vere. Pojati – to je najduhovnija i najreligioznija stvar koja se može dogoditi. To što Divna radi prepoznaje se od Atlantika do Crnog mora, od Egeja do Baltika“, smatra ugledni novinar i publicista Petar Peca Popović.
Koncert Divne Ljubojević održava se u okviru manifestacije “Doček 7526. godine na čak 21 lokaciji!”
Bogat i raznovrstan novogodišnji program odslikava kulturnu različitost grada Novog Sada, kao i njegovo gostoprimstvo: nadamo se da će svako pronaći pravu kombinaciju kulturno-umetničkih sadržaja za sebe.
http://novisad2021.rs

KUPITE

Datum

13. Januar 2018

Vreme

19:00

Lokacija

Zgrada NIS

Narodnog fronta 12
Novi Sad,