Alternativni rok sastav Dingospo Dali objavio je debitantski album “Sve dok mislim da je ovo drugi svet” (2017) za promotersku kuću Long Play.
Ime albuma je intimno i iskreno. Za nas taj album zaista predstavlja neki drugi svet. Samo dok verujemo da ovaj, ne tako prijatan svet u kome živimo može da dobije neku drugu dimenziju kroz muziku, kreativnost, umetnost u bilo kom vidu, tek tada možemo tu umetnost i da ostvarimo. Ta poruka se može izvući ne samo iz pesme ‘Drugi svet’ već i iz celog albuma“, objašnjava pevačica Sandra Grubić.
Dingospo Dali je nastao 2011. godine u Beogradu. Već sa prvom pesmom “Pelin” našli su se na “Bigz komplikaciji”, sa pesmama bendova koji stvaraju u BIGZ-u (radnom prostoru brojnih beogradskih muzičara, a potom se pesma “Ona” pojavila na “Femikseti 2014”, kompilaciji ženskog muzičkog stvaralaštva sa Balkana.
Morali smo da smislimo ime za prvu svirku. Prvobitna ideja je bila da se zovemo samo Dingospo, ali dok smo sedeli okruženi ogromnim posterom Salvadora Dalija, tome smo dodali i nastavak Dali. Malo smo se
smejali, malo bili ozbiljni, ali smo se složili da naziv ipak ostaje. Može se izvući neka avangardna poruka kombinujući ideje Salvadora Dalija sa Dingospo, što u prevodu sa uličnog znači “gospodin”. Šta god da se krije u nazivu, naše je i rado prihvatamo“, objašnjava Grubić.
Tokom godina, vođen raznim uticajima bendova uglavnom mračnijeg zvuka, Dingospo Dali je na autentičan način spojio gruv i ritmičnost sa nežnošću i melodičnošću, što se naposletku može čuti u 12 pesama albuma “Sve dok mislim da je ovo drugi svet”, sa kog su se još ranije pojavili spotovi “Sa krova”, “Ona”, “Ne pitaj se” i “Pelin”.
Album “Sve dok mislim da je ovo drugi svet” snimili su pevačica Sandra Grubić, bubnjar Nikola Vidojević, basista Nemanja Bulatović i gitaristi Nikola Mišić i Miloš Kasalović (umesto njega odnedavno je u bendu Marko Mićanović).