Pank-rok sastav Čovek bez sluha objavio je u junu CD album “Događaj dana”, kog su potom u velikom stilu koncertno promovisali 17. juna pred više hiljada posetilaca druge večeri Arsenal festa u matičnom gradu Kragujevcu!

Efektnim spotom “Gotovo je”, u maju premijerno prikazanim na regionalnom MTV-iju, legendarni kragujevački pankeri ČBS su najavili “Događaj dana”, sa devet novih pesama snimljenih u beogradskom studiju “Barba”.

Gitarista i pevač Miki Radojević kaže da naziv “Događaj dana” ne implicira da je album pretežno “politički angažovan, već ovde događaj dana označava kad se nešto lepo desi, bez drugih konotacija”.

Na albumu “šumadijskih Ramonesa” postoji par socijalno angažovanih tekstova, priznaje Miki, ali “preovlađuje ljubavna tematika u raznim oblicima, što znači da se pesme ne bave tužnim raskidima i slomljenim srcima, već se ljubav posmatra kroz razne aspekte”.

“Naziv albuma smo u suštini izvukli iz konkteksta, pošto se na dva mesta na albumu pominje ta fraza ‘Događaj dana’. Koincidencija. A i hteli smo da hrabro zvučimo, jer nam se čini da će u moru neke čudne rok muzike u poslednje vreme u Srbiji ovaj album biti mnogo više od događaja dana, da će biti događaj godine”, objašnjava Miki.

Bend nastao krajem ’94. godine, počeo je lagano da gradi verno sledbeništvo u Srbiji kultnim albumima “Mrzim ovaj grad”, “Sećanje na zadnjeg klovna” i “Second hand” (2002), a sada je sa “Događajem dana” stigla i prilika da ih upozna regionalna publika.

“Posle izlaska ‘Događaja dana’ planiramo da što više sviramo. Sviraćemo u svakoj prokletoj šupi u kojoj se svirati može, jer hoćemo da publici novi album odsviramo u lice!”, najavljuje Miki, uporedo i član kultnih Six Pack iz Smederevske Palanke.

Long Play