Pank rok bend Čovek bez sluha (ČBS) objavio je 29. septembra 2020. godine singl “Zip Line” (Ziplajn), posvećen borbi protiv depresije, kog prati vizuelno upečatljivi spot urađen u fazonu stripa. Pesma će se naći kao bonus na predstojećem vinilnom izdanju aktuelnog ČBS albuma “Stanimo u gard” (2018).
Singl “Zip Line” možete kupiti preko digitalnih platformi:
“Želeo sam da ČBS kao bend, kako drugačije nego pesmom, doprinese buđenju entuzijazma i elana kod svih koje je ova nezaboravna godina učinila tužnim, uplašenim i bespomoćnim. Jako bih voleo da grešim, ali mislim da prisustvujemo kraju sveta kakvim smo ga do sada poznavali. Vreme je da se svi otreznimo, pregrupišemo i napravimo strategiju za to novo, neizvesno, sutra”, kaže autor pesme i frontmen ČBS Miki Radojević.

Naslov pesme “Zip Line” dolazi od popularnog sportsko-rekreativnog spuštanja sajlom između dve visinske tačke, a Radojević kaže da kao tekstopisac voli da upotrebljava žargonske termine: “Sa ziplajnom imam ogromno iskustvo. Imamo ga svi zapravo! Metaforički gledano, spuštamo se niz njega svakog dana, čini mi se sve vrtoglavije i ekstremnije”.

Radojević je producent i reditelj “stripovski” obojenog spota, urađenog samo iz jednog dugačkog kadra. Za postprodukciju bio je zadužen Milan Savić, kameru Miloš Marković, za saobraćaj spota bio je odgovoran asistent režije Pavle Jozić, a šminku Saša Srdić.

“Na prvom mestu veliki sam ljubitelj stripova, pa sam hteo da vizuelni oblik pesme bude dopadljiv mlađoj generaciji i možda ih nagovori da malo siđu sa Instagrama i eventualno otkriju da i umetnost može biti jako zabavna. Primera radi, iza jednog Betmena se ne krije samo dobar logo za majicu, već i neverovatno inspirativna priča. Čitajte stripove, super su…makar i u pdf obliku”, poručuje Miki.

ČBS je zbog svega što se dešavalo od početka godine sa pandemijom Kovid-19 odlučio da stavi na čekanje planirani “oficijalni best of – live album”, snimljen prošle godine u matičnom Kragujevcu, odlučivši sa izdavačkom kućom Long Play da “Zip Line” uvrsti kao dodatak na budućem vinilu albuma “Stanimo u gard” (izdavač Long Play).