Album “Daljina, dim i prašina” Bajage i Instruktora krajem januara 2015. godine konačno je objavljen na CD-u, prvi put samostalno bez do sada prateće zbirke poezije “Vodič kroz snove”.

Album “Daljina, dim i prašina” pojavio se u junu 2012. godine zajedno sa Bajaginom prvom knjigom pesama “Vodič kroz snove”, kao zajedničko izdanje promoterske kuće Long Play i Večernjih novosti. Long Play u januaru 2015. godine hvaljeni album Bajage i Instruktora, sa koga su bili hit singlovi “Ako treba da je kraj”, “Daljina, dim i prašina” i “Vreme”, objavljuje na CD-u u digipak pakovanju.

“’Daljina, dim i prašina’ je album račen na retro način sa novom tehnologijom. Bila je svesna odluka u početku da radimo sve ‘živo’. Da radimo živi bubanj, akustične i električne gitare, pojačala sa lampama, uz što manje procesora i digitalije. Mislim da je to bila ispravna odluka. Kada radiš ‘na drva’ ostavlja ti se mogućnost da ugradiš više emocija, nego kad radiš sve elektronski. Ovako ti je samo bitno da li imaš ton u prstu”, kaže Bajaga.