Arsenal Fest X / 24-27. jun / Kragujevac

Placebo, Sum 41, Gogol Bordello, Dubioza kolektiv, Djaikovski, Still Corners, Yngwie Malmsteen i Inner Cricle prva su najavljena imena jubilarnog, desetog Arsenal Festa, koji će biti održan tokom četiri večeri 24, 25, 26. i 27. juna u Kragujevcu!

Placebo gitariste i pevača Brajana Molka (Brian Molko) i basiste Stefana Olsdala, prepoznatljiv po androginom izgledu i stavu, gnevnom spoju alternativnog popa, panka, gotike, grandža i glam roka u hitovima poput “Every You Every Me”, “The Bitter End”, “Special Needs” i “Song To Say Goodbye”, dolazi prvi put na Arsenal, kao hedlajner 24. juna na Main Stage-u.

Sum 41 predvođen pevačem, gitaristom i glavnim autorom Derikom Viblijem (Deryck Whibley) biće hedlajner Arsenalovog Main Stage-a 25. juna. Publika u Kragujevcu imaće priliku da prva u Srbiji uživa u nastupu benda iz Kanade, čijih čak pet hitova na Jutjubu beleže preko 50 miliona pregleda – “In Too Deep” je dostigao čak 156 miliona, “Fatlip” 99 miliona, a prate ih “Still Waiting”, “With Me” i “Pieces”.

Džipsi pank-rok atrakcija Gogol Bordello, koji dolazi na Main 25. juna, zahvaljujući visokoenergetskim živim nastupima odavno uživa glas “globalno najuzbudljivije koncertne atrakcije koja je došla iz Njujorka” (Billboard) i “svetski najbuntovničkijeg benda uživo” (Rolling Stone).

“Možda nikad nećete čuti Gogol na radiju i možda mi ne radimo bogat lajt šou, niti fensi turneje. Ali kad Gogol bude izašao na binu znaćete da nam se živo … za takve stvari. Džipsi pank vatromet stiže pravo iz srca”, poručuje multietnički bend harizmatičnog frontmena Eugene Hutz-a.

Balkan-ska-pank-rege ekstravaganza Dubioza kolektiv je od moćne svirke na prvom Arsenalu 2011. godine, iz angažovanog albuma u album, iz nastupa u nastup, izrasla u jedno od najintrigantnijih muzičkih imena poteklih iz našeg dela Evrope. Na Main Stage Arsenala X zasluženo se 26. juna vraća nikad relevantnija Dubioza kolektiv, što potvrđuje novi album, simbolično nazvan “#fakenews”, na kome politički uvek nekorektnom bendu iz BiH gostuje i legendarni Manu Chao.

Na Main 26. juna dolazi Kiril Džajkovski, zaslužan za utemeljenje globalnog fenomena zvanog Balkan Beat i već dve decenije jedan od najpoštovanijih elektronskih muzičara istočne Evrope. Džajkovski dolazi prvi put na Arsenal sa mnogoljudnim, eksplozivnim živim bendom, koji Balkan Beat pomera ka novim granicama, u kombinaciji sa glitch-hopom i zvucima Jamajke.

Prvi put na Arsenal, na njegov Garden Stage, dolaze 26. juna kultni Still Corners, odnosno pevačica Tessa Murray i multiinstrumentalista Greg Hughes, poznati po hitovima “The Trip”, “The Message” “Black Lagoon” i “Strange Pleasures”, koji na zavodljiv način spajaju teksture Vangelisa, izražajni sinematični zvuk Enija Morikonea i odzvanjajuću gitaru Šedousa.

Arsenalov Main Stage završne večeri 27. juna biće pozornica premijernog susreta srpske publike i fanova sa svetski čuvenim Šveđaninom Yngwie Malmsteen-om, neprevaziđenim virtuozom, koji je tokom četiri decenije karijere, spajajući uticaje kompozitora kakvi su Bah, Paganini i Vivaldi, doprineo rođenju žanra nazvanog neoklasičarski melodični rok.

Dugovečni rege bend sa Jamajke Inner Circle od početnih uspeha sedamdesetih sa singlovima “Mary, Mary” i “Music Machine”, kasnije je stigao do globalnih hitova “Bad Boys”, “Sweat (A La La La La Long)” i “Games People Play”, a 27. juna biće na Garden Stage-u.

Na Arsenal Festu nastupiće veliki broj stranih i domaćih izvođača čija će imena biti uskoro saopštena.

Komplet ulaznica za sve četiri večeri Arsenala X je samo 3.500 dinara preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs.

(U duhu jubilarnog, slavljeničkog Arsenala prethodno kupljeni kompleti za tri večeri važiće za sve četiri večeri 24, 25, 26. i 27. juna, i nije ih potrebno menjati.)

Pojedinačna karta za 24. jun je 2.000 dinara, za 25. jun 1.500 dinara, za 26. jun 1.200 dinara, a za završno veče 27. jun 1.500 dinara.

U Kragujevcu prodaja ulaznica ide preko Doma omladine, De Gama Travel-a i Music Store-a.

Arsenal je od svog prvog izdanja 2011. godine izrastao u respektabilan i uticajan regionalni muzički festival, koji u samo srce Kragujevca privlači ne samo posetioce iz Srbije i bivše Jugoslavije, već i ostatka Evrope i sveta, pažljivim odabirom i spojem zanimljivih i uticajnih svetskih i regionalnih imena. Arsenal se ističe i fantastičnim prostorom na otvorenom u okviru istorijskog “Kneževog arsenala”, fabrike municije iz 19. veka (Main Stage), gde je i rustična zgrada Čaurnice (Explosive DJ Stage) i prelepa drvećem natkrivena Zastavina bašta (Garden Stage).

KUPITE


Organizator

Long Play

Datum

25-27. Jun 2020

Vreme

20:00

Lokacija

Knežev arsenal

Kragujevac, Serbia