Svetska zvezda fado muzike Mariza održaće u četvrtak 7. decembra (20:30) koncert u RASPRODATOM  Sava centru u Beogradu.

 

Portugalska pevačica je poslednjih desetak godina u više navrata punila Sava centar, a sve rasprodate ulaznice za koncert 7. decembra, u okviru turneje povodom aktuelnog albuma "Mundo", pokazuje koliku popularnost i ugled uživa kod beogradske publike.

 

"Proći ćemo kroz brojne pesme koje ljudi vole i u kojima su uživali ovih petnaestak godina, ali istovremeno naglasak koncerta će biti na albumu 'Mundo'", najavila je Mariza.

 

"Mundo" (2015) donosi novi, hrabar i eksperimentalni fado koji pomera granice. “Mundo" je album putovanja, gde se od Kapoverdskih ostrva u “Padoce de Céu Azul” stiže do flamenka u pesmi “Adeus” i dodira tanga u “Caprichosa”. 

 

Pevačica jedinstvenog i bogatog glasa, prepoznatljiva po osobenoj harizmi i kratkoj kosi, pevačku karijeru počela je albumom "Fado en mim" (2001), a usledili su svetski uspešni "Fado Curvo" (2003) i "Transparente" (2005). Titulu kraljica fada – specifične portugalske muzike pune strasti, tuge, ljubomore i žalosti – Mariza je po mišljenju mnogih zaslužila i albumima "Terra" (2008) i "Fado Tradicional" (2010), kao i brojnim turnejama i koncertima u prestižnim svetskim dvoranama kao što su pariska Olympia, Sydney Opera House, Carnegie Hall u Njujorku…