Pevačica Amira Medunjanin održaće 18. marta (20:30) 2018. godine koncert u beogradskom Sava centru, gde će joj se pridružiti ugledni gudački ansambl Zagrebački solisti.

 

“Vjerujem da će ovaj koncert biti totalno drugačiji od prethodnog u Sava centru. Pridružiće nam se Zagrebački solisti i sigurna sam da nas očekuje lijepo druženje. Nekako sam navikla da se beogradskoj publici predstavim sa nečim novim i ne bi valjalo da mijenjam tradiciju”, kaže Amira Medunjanin.

Svetski priznata pevačica sevdalinki i balkanskih tradicionala (čiji je aktuelni hvaljeni album “Damar” ušao među 40 najboljih albuma u 2017. godini prema Transglobal World Music Chart) pre nekoliko godina nastupila je sa Zagrebačkim solistima na jednom zajedničkom koncertu, što opisuje kao “nevjerojatno iskustvo”. 

 

“Bila sam impresionirana njihovim muziciranjem i vjerovala sam da možemo nešto lijepo zajedno uraditi. Radi se zaista vrhunskim umjetnicima koji žive muziku i meni je velika čast što možemo ponovno dijeliti pozornicu. Imamo pripremljen dvosatni program sa Solistima, sa kojima smo imali samo jedan nastup prije i od tada se rodilo puno novih ideja, koje moramo razraditi”, kaže Amira. 

 

Sarajka koja je punila Sava centar četiri puta do sada, poslednji put u decembru 2016. godine, vraća se u prestižnu beogradsku dvoranu i sa pijanistom Bojanom Zulfikarpašićem, gitaristom Ante Gelom i kontrabasistom Zvonimirom Šestakom.

 

“Sretna sam što ćemo opet svi biti na jednom mjestu i nadam se da će se Beograđanima svidjeti nastup. A ako nešto bude nedostajalo, možemo se popraviti na druženju nakon koncerta, kao i uvijek”, obećava Amira. 

 

Ulaznice za koncert Amire Medunjanin 18. marta koštaju 1.300, 1.700, 2.000 i 2.300 dinara preko mreže Eventim, kao i na blagajni Sava centra.

 

Na kraju, Amira kaže o željama za 2018. godinu:

 

“Da se malo našalim. Prije neki dan mi je prijatelj čestitao Novu godinu slijedećim riječima: ‘Želim ti puno zdravlja, muzike, ćevapa…’ znajući da sam nepokolebljiv gurman. A sad kad je riječ o ��eljama u narednoj godini, jedva čekam da u Beogradu ponovno odem na puretinu s mlincima i Pavlovu tortu, pa onda pravo na koncert u Sava centar. A svim dragim prijateljima u Novoj godini prije svega želim dobro zdravlje i sreću, i puno puno lijepih trenutaka. I da nastavimo naše druženje uz muziku još mnogo, mnogo godina”.