Novi Tindersticks spot kao lepo ljubavno pismo

01.11.2019

Kultni bend Tindersticks, kog očekuje koncert 8. maja 2020. godine u Kombank dvorani u Beogradu, objavio je novi singl i spot „Pinky In the Daylight“ sa predstojećeg albuma „No Treasure But Hope“.

„Glavni motiv za ‘Pinky In the Daylight’ javio mi se kroz lepršanje platna na tendi za sunce, na palubi starog plavog trajekta, dok je plovio sa ostrva. Redak trenutak zadovoljstva i smirenosti. Jednostavna ljubavna pesma u komplikovanim vremenima“, navodi gitarista i pevač Stjuart Stejpls (Stuart Staples).

Spot za „Pinky In the Daylight“, snimljen na grčkom ostrvu Itaki, Stejpls opisuje kao „ljubavno pismo na Super 8 filmu“, koje je nastalo dok je „pokušavao napraviti film koji će uhvatiti lepotu ostrva i lepotu (slikarke) Suzane (Ozborn, Suzanne Osborne)“.

Nakon deset studijskih albuma i osam sa muzikom za filmove priznate rediteljke Kler (Claire) Denis, britanski Tindersticks nastavljaju da pomeraju granice istražujući teksture i emocije u svojoj muzici: 15. novembra nas očekuje izlazak njihovog 11. studijskog albuma „No Treasure But Hope“, a potom ih gledamo i slušamo 8. maja u beogradskoj Kombank dvorani (bivšem Domu sindikata).

Tindersticks su nastali u Londonu 1992. godine, a trojici osnivača Stjuartu Ej Stejplsu (Stuart A. Staples), Dejvidu Bolteru (David Boulter) i Nilu Frejzeru (Neil Fraser) pridružili su se i osvežili bend u poznim dvehiljaditim godinama Den Mekina (Dan McKinna) i Erl (Earl) Harvin Džunior (Jr). Na svom muzičkom putovanju Tindersticks su se ustoličili kao majstori suzdržanosti i pesničke osećajnosti, i kao bend koji sada samouvereno stvara najbolje pesme svoje karijere.

Ulaznice za beogradski koncert Tindersticks-a koštaju 2.200, 2.600, 3.000 i 3.500 dinara na blagajni Kombank dvorane, odnosno preko prodajnih mesta i mreže Tickets.