SOCIAL

LongPlay na Facebook-uLongPlay na YouTube-uLongPlay na Twitter-uLongPlay na Instagram-u

IZVOĐAČI

VESTI - Arhiva

Strana: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |   »


U Bečeju otkrivena spomen ploča u čast Vlade Divljana

18/6/2017

Spomen ploča posvećena Vladi Divljanu (1958-2015), jednom od najznačajnijih srpskih i jugoslovenskih pop muzičara, otkrivena je večeras u Gradskom pozorištu Bečej.
 
Divljanovu spomen ploču u Pozorišnom klubu otkrila je njegova supriga Dina Divljan u prisustvu Jovane Topić, predstavnice Opštine Bečej i Gorana Vasovića iz grupe Eva Braun. 
 
Scena na kojoj se nalazi spomen ploča od sada nosi ime "Scena Vlada Divljan". Svečanom činu prethodila je tribina “Nebeski maljčik” posvećana Vladi. Sve to je upriličeno u sklopu jednodnevog festivala„Bečej noću“, koji organizuje opština Bečej povodom otvaranja renoviranog centralnog gradskog trga.
 
O nekadašnjem „Idolu“ biranim rečima su govorili Vasović, Momčilo Moma Rajin, doajen rok novinarstva, i Toma Grujić, bivši urednik muzičkog programa radija B92.
 
Vasović je, vraćajući se u devedesete, podsetio kako je započela saradnja Vlade sa Evom Braun, na čiju muziku su Idoli imali veliki uticaj. Podvukao je da je upravo jedan spontan nastup Divljana tada u gradu na Tisi, zajedno sa Evom Braun, presudno uticao da Vlada nastavi karijeru koju je nameravao da završi.
 
"Osećam se ponosno, radosno, istovremeno i tužno. Ponosan sam što je Bečej dobio scenu nazvanu po Divljanu. Radostan jer je Bečej među prvim gradovima, posle Beograda i Novog Sada, koji ima prostor sa Vladinim imenom. Tužan sam jer on nije sa nama, ali – njegove pesme i dalje žive", emotivan je bio Vasović.
 
Moma Rajin, koji je Divljanovu karijeru pomno ispratio od samih početaka, istakao je Vladu kao jednog od najvećih romantika na našim prostorima, podsetivši na nekoliko numera iz raznih faza karijere – „Malena“, „Ona to zna“, „Radostan dan“, „Više nisam tu“, „Odnesi me“, „Samo jednu ljubav imam“:
 
"Takav opus je malo ko uspeo da obradi, a da nije „pao u patos“. Vlada je umeo te stvari da nam saopšti. Njegovo delo i dalje svetli kao svetionik", nadahnuto je istakao Rajin.
 
 Toma Grujić je hronološki prošao kroz sve faze poznanstva sa Divljanom – počev od dečačkih dana kad, kako je rekao „mi klinci nismo voleli Vladu jer su se sve naše drugarice neopisivo ložile na njega“, pa do perioda kad je B92 objavljivao njegove kasnije albume:
 
"Nije se libio da razmenjuje iskustva i ideje sa mlađim muzičarima. Uvek je bio otvoren za nove ljude",  naglasio je Grujić, i dodao da nam dugo već nedostaje „novi Vlada Divljan, Neno Belan ili Saša Lošić“. 

Rundek napunio Taš!

16/6/2017

Darko Rundek je u četvrtak uveče pred 10.000 posetilaca na rasprodatom stadionu "Tašmajdan" u Beogradu održao svoj najveći koncert u samostalnoj karijeri, i na impresivan način započeo regionalnu turneju "Apocalypso Now".
 
Pokazalo se da je ispunjeni "Taš" bio predivan ambijent za početak turneje kojom Rundek slavi 20 godina od prvog solo albuma „Apocalypso“. "Taš" je bio pravi prostor za novookupljeni osmočlani prateći bend i za ovakav produkcijski zaokružen muzičko-scenski projekat, sa autorskim videom i svetlosnim efektima primerenim velikim scenama.
 
Nežni "Tranzit" je odmah jasno pokazao da numere koje smo navikli da slušamo u intimnijem okruženju odlično korespondiraju sa publikom i u stadionskoj varijanti. Darko je dobio gromoglasan aplauz čim je stepenicama sišao na binu, a prilagođen tekst "Nisam znao da ću tako brzo biti opet u Beogradu" ispraćen je uzvicima oduševljenja. 
 
"Hvala što ste sa nama, da zajedno proslavimo ovaj jubilej", publici se obratio odlično raspoloženi 
Rundek. 
 
Uprkos tome što su u uvodnoj fazi dominirale numere sporijeg ritma, svaku su ispratile snažne ovacije, a kad su na red došle "Ruke", ceo Tašmajdan ih je vinuo u vazduh, uz refren iz svih grla. Posle "Senjora", i "mini svjetske turneje" ("Kuba", "Indijska"), šetnja kroz odabrano iz solo karijere nastavljena je sa "Za nas", "Sanjam“, "Ima ih", da bi uz tradicional "Ay Carmela" i, ubrzo, "Ljubav se ne trži“ proključao ceo Taš.
 
Oni koji su predviđali da će "Apocalypso", taj zauvek zacementirani "numero uno" Rundekovih solo radova, zaključiti zvaničan deo koncerta – pogodili su. Moćan, zarazan, kao i uvek, uz eho Tašmajdana, dobio je dodatnu snagu i produženu verziju za nezaborav. 
 
Prvi bis je obeležio "Makedo", a na drugom, konačno, svoje su dočekali i oni koji su od početka koncerta željno očekivali repertoar Haustora. Dobili su ga, doduše, za početak u neočekivanoj varijanti ("Disanje"). U pitanju je jedna od numera koje su planirane za peti, nikad objavljeni album Haustora – "Dovitljivi mali čudaci", a ti snimci su konačno sad ugledali svetlost dana u boks setu obogaćenog izdanja "Apocalypso". 
 
Konačno, nadovezao se "Šejn“, za neopisivu emotivnu katarzu. Kraj je, posle dva i po sata usledio uz 
romantični "Otok" i simbolične stihove "...dižem sidro i odlazim...".
 
Darko se zahvalio beogradskoj publici na podršci, kojoj je sa ponosom predstavio svoj bend: saksofonistkinju Ana Kovačić, trubača Igora Pavlicu, trombonistu Manua Ferraza, basistu Roka Crnića, perkusionistu Miru Manojlovića, bubnjara Janka Novoselića, i stare članove Rundek Cargo trija violinistkinju Isabel i multiinstrumentalistu Ducu Vranića.
 
U apokaliptično veče na Tašu bio nas je uveo Kralj Čačka čiji nastup je, sasvim srazmerno sve većoj popularnosti, izazivao, posle svake numere, sve jače ovacije, da bi čuveni "Deda Mraz koji je švorc" bio ispraćen od dobrog dela publike koja je punila Tašmajdan. 
 
Nova prilika da se čuje Darko Rundek je 23. juna na Arsenal Festu 07 u Kragujevcu, gde Kralj Čačka 
dolazi 24. juna.
 

Rundek RASPRODAT!

14/6/2017

 
Sve ulaznice za koncert Darka Rundeka 15. juna na beogradskom stadionu Tašmajdan su RASPRODATE!
 
Očekuje se 10.000 posetilaca. Molimo posetioce da dođu malo ranije na koncert kako se ne bi stvarale bespotrebne gužve na ulazu.
 
Vrata se otvaraju od 18:30, a Kralja Čačka nastupa od 20:00.
 

Rundek skoro rasprodao Taš

13/6/2017

Darko Rundek će 15. juna održati rasprodat koncert na stadionu "Tašmajdan" u Beogradu, gde se očekuje 10.000 posetilaca. 
 
Rasprodate su već sve ulaznice za parter, a ostalo ih još veoma malo za tribine. Ulaznica košta 1.500 dinara, a prodaja ide preko mreže Eventim.
 
Beogradskim koncertom Rundek počinje regionalnu turneju "Apocalypso Now" povodom 20 godina izlaska 
prvog samostalnog albuma "Apocalypso" i početka samostalne karijere. 
 
Darko će na "Tašu" održati svoj najveći samostalni koncert u karijeri.
 
Vrata "Tašmajdana" se 15. juna otvaraju u 18:30, a predgrupa Kralj Čačka izlazi na binu od 20:00.
 
Iduća prilika da se vidi i čuje Darko Rundek je njegov nastup 23. juna na Arsenal Festu 07 u Kragujevcu.
 

Odabrani bendovi za Arsenalov Demolition Stage!

12/6/2017

Na Demolition Stage-u Arsenal Festa, koji će biti održan 22, 23. i 24. juna u Kragujevcu, imaće priliku da nastupi čak 18 neafirmisanih bendova, umesto planiranih 15!
 
Selektorska komisija u sastavu Snežana Grujić (Radio Beograd 202), Branka Glavonjić (Bunt RTS) i Ana Kalaba (Noizz) odabrala je 18 umesto predviđenih 15 bendova za novootvoreni Demolition, zbog izuzetno velikog interesovanja bendova iz regiona (220 prijavljenih).
 
"Prijatno smo iznenađeni što se ove godine veliki broj kvalitetnih grupa prijavio za nastup na Demolition Stage-u Arsenal Festa. Prilikom odabira učesnika vrednovali smo ideju, originalnost, muzički izraz, tekst i naravno, izvođačko umeće. Prednost smo dali mladim autorima, međutim, nismo zanemarili ni one koji su već prisutni na sceni, ali do sada, i pored kvaliteta koji poseduju, nisu dobili priliku da se predstave široj publici. Bendovima i autorima koji ovoga puta nisu odabrani želimo uspeh u daljem radu, a mi ćemo se, kao i do sada, potruditi da im, u okviru svojih mogućnosti, u tome pomognemo“, ističu selektori.
 
Pored bendova koji su izabrani na konkursu, na Demolition Stage-u će nastupiti i pobednički bendovi sa ovogodišnjeg Bunt Rok Festivala. Međutim, zarad što većeg promovisanja kreativnosti i autorstva mladih generacija, organizator Festivala je odlučio da listi pridoda još tri benda za nastup! Spisak bendova je sledeći:
 
Demolition Stage – Arsenal Festival, četvrtak 22. 06. 2017
Izbor Radio Beograda 202
HRABRI KROJAČ (Beograd)
KREATIVNI NERED (Pančevo)
TRI KAPLJICE (Novi Sad)
CROSSROAD (Loznica)
CORNIX (Banja Luka)
THE COMMANDOS (Smederevska Palanka)
Bunt Rok Festival
THE FILTERS (Beograd)  
Izbor organizatora festivala
ROK PLANETA (Kraljevo) 
 
Demolition Stage- Arsenal Festival, petak 23. 06. 2017.
Izbor portala Noizz
DRVOTRUO (Kikinda)
IRVAS (Beograd)
NO NO INSTIGATOR (Zagreb)
WHITE CITY MASSIVE (Beograd)
GIFT (Novi Sad)
ERIK AND THE WORLDLY SAVAGES (Beograd)
Bunt Rok Festival
RANDOM (Beograd)  
Izbor organizatora festivala
21 GRAM (Beograd)  
 
Demolition Stage – Arsenal Festival, subota 24. 06. 2017.
Izbor emisije Bunt RTS
EMPATHY SOUL PROJECT (Zrenjanin)
GUB (Ljubljana)
WOLFRAM (Novi Sad)
KRILAT I BEO (Beograd)
HURLEUR (Negotin)
INTOX (Kragujevac)
Bunt Rok Festival
VIVA VOPS (Beograd)  
Izbor organizatora festivala
DINGOSPO DALI (Beograd)  
 
Satnica nastupa će biti naknadno objavljena.
 

Bečej noću sa Plavim orkestrom,Van Goghom, Annom & the Barbies...

7/6/2017

"Plavi orkestar", "Van Gogh", "Anna & the Barbies", "Maljčiki" (tribute to Vlada Divljan) i ekipa "Državnog posla" učesnici su festivala "Bečej noću" koja se održava u subotu, 17. juna, na Trgu oslobođenja u Bečeju. Koncert počinje od 19.30, a ulaz je slobodan!
 
Manifestaciju organizuje opština Bečej povodom otvaranja renoviranog centralnog gradskog trga, a ovom prilikom će biti otkrivena i spomen-ploča uticajnom pop muzičaru i kreativnom vođi kultnih Idola Vladi Divljanu (1958-2015) u Gradskom pozorištu Bečej (19 časova).
Saša Lošić Loša, frontmen jednog od najpopularnijih bendova bivše Jugoslavije, poručuje: 
“Izuzetno nam je drago što ćemo nastupati u Bečeju jer dolazimo u kraj gdje nas kroz godine i generacije uvijek dočeka naša publika. Bend je u naponu sviračke snage pa Bečejci mogu očekivati spektakl Plavog orkestra".
 
Van Gogh je jesenas proslavio 30 godina postojanja spektakularnim koncertom u ispunjenom Belexpo centru u Beogradu, sa kog je nedavno objavljen live spot "Neumeren u svemu". Time je bend najavio bogatu letnju koncertnu sezonu na kojoj će jedna od najvažnijih stanica biti i festival "Bečej noću".
“Radujemo se koncertu u Bečeju. Publika može da očekuje kao i uvek energičan nastup benda i proširenu set listu pesama kako sa svih prethodnih tako i sa aktuelnog albuma 'Neumeren u svemu'", najavljuje Zvonimir Đukić Đule, frontmen Van Gogh-a.
 
Pored toga, festival “Bečej noću” je sjajna prilika da upoznamo mađarski alternativni hip-hop, pop-rok bend Anna and the Barbies koji predvode sestra i brat Anna i Sámuel Pásztor. Bend je osnovan pre 13 godina sa jasnim i ambicioznim ciljem da prodrma muzički svet svojim spektakularnim živim nastupima i da albumima pomeri granice rokenrola. Predvođen ekscentričnom pevačicom Anom, bend je u međuvremenu postao omiljen u Mađarskoj zahvaljujući hitovima kakvi su "Álmatlan", "Márti dala", "Ünnepélyesen fogadom"...
 
Festival “Bečej noću” upotpuniće nastup benda Maljčiki, koji će svirati najpoznatije pesme Vlade Divljana, a na bini će im se pridružiti i poznati pevači iz Bečeja i okoline. Program će voditi popularni trojac čuvenog televizijskog serijala "Državni posao" - Dimitrije Banjac, Dejan Ćirjaković i Nikola Škorić.
 
Pozivamo vas da zajedno proslavimo otvaranje rekonstruisanog centralnog gradskog trga uz odlilčnu muziku i spektalularni vatromet!
 
PROGRAM FESTIVALA:
 
18 :00-19:00: tribina posvećena Vladi Divljanu i otkrivanje spomen-ploče (mesto održavanja: Pozorišni klub u Gradskom pozorištu Bečej)
 
19:30: "Maljčiki" -tribute to Vlada Divljan
 
20:45: "Anna & The Barbies" (Mađarska)
 
22:30: "Van Gogh"
 
00:00: vatromet
 
00:15h: "Plavi orkestar"

Rambo improvizovao Zidić

1/6/2017

Rambo Amadeus i Larska obradovali su danas popodne Beograđane besplatnom mini svirkom na Zidiću Doma omladine, čime su najavili Arsenal Fest 07 koji će biti održan 22, 23. i 24. juna u Kragujevcu.
 
Legendarni Rambo sa svojim bendom priredio je prvorazredan džez sešn, spojivši nekoliko svojih stvari u jednu neprekidnu improvizaciju, začinjenu moćnim gruvovima ritam sekcije, nadahnutim duvačima i njegovim majstorskim pletenjem gitare.
 
"Kragujevac nije daleko, dođite na Arsenal Fest i lijepo se provedite", poručio je Rambo, koji nastupa na Arsenalovom Garden Stage-u 24. juna, kada su i Goblini, Kralj Čačka, Damir Urban i drugi.
 
Mini koncert "Arsenal na Zidiću DOB-a" bio je sjajna prilika da se Beograđani upoznaju sa Larskom, mladom alternativnom trojkom sa dva basa i bubnjem, koja je izvela pesme "Jeffrey", "Can't Still It", "My Name Is Nobody" i "Albatros". Larska nastupa 23. juna na Garden Stage-u, uz Brkove, Pero Defformero, Bjesove i druge.
 
Na Arsenal Festu 07 22, 23. i 24. juna nastupaju između ostalih i Anthrax, Kerber, Orthodox Celts, Škrtice, Skindred, Dub FX, Repetitor, Ana Popović, Thievery Corporation, Darko Rundek i brojni drugi. Za Arsenal Fest 07 pojedinačna ulaznica košta 1.300 dinara, a komplet za sve tri večeri 2.300 dinara.

Rambo na Zidiću promoviše Arsenal

30/5/2017

Rambo Amadeus i Larska održaće kratke besplatne nastupe u četvrtak 1. juna od 13.00 na Zidiću ispred Doma omladine Beograda, u okviru promocije predstojećeg Arsenal Festa 07 u Kragujevcu.
 
Serija mini koncerta "Arsenal na Zidiću DOB-a" prilika je da Beograđani upoznaju Larsku, mladu alternativnu trojku sa dva basa i bubnjem, koja nastupa i 23. juna na Garden Stage-u, druge večeri Arsenala, uz Brkove, Pero Defformero, Bjesove i druge. Legendarni Rambo će na "Zidiću" samo nagovestiti šta se može očekivati od njega na Gardenu, 24. juna završne treće večeri Arsenala, kada sviraju i Kralj Čačka, Damir Urban, Goblini...
 
Kanda, Kodža i Nebojša (KKN) pojačani Hornsman Coyote-om i Epilog prošlog četvrtka su započeli nastupe na Zidiću, i najavili time Arsenal Fest 07, na kome 22, 23. i 24. juna nastupaju između ostalih i Anthrax, Kerber, Orthodox Celts, Škrtice, Skindred, Dub FX, Repetitor, Ana Popović, Thievery Corporation, Darko Rundek i brojni drugi. 
 
Za Arsenal Fest 07 koji će biti održan 22, 23. i 24. juna pojedinačna ulaznica košta 1.300 dinara, a komplet za sve tri večeri 2.300 dinara.
 
http://www.eventim.rs/…/arsenal-fest-07-kragujev…/event.html

Volonteri javite se!

30/5/2017

Arsenal 07 traži volontere iz Srbije i regiona koji žele da učestvuju u radu i organizaciji našeg festivala 21, 22, 23. i 24. juna u Kragujevcu.
 
Biće puno posla, što se može videti iz spiska naših izvođača, među kojima su Anthrax, Thievery Corporation, Ana Popović, Skindred, Dub FX, Buzzcocks, Darko Rundek...
 
Svi zainteresovani mogu se prijaviti na konkurs do 10. juna tako što će poslati svoju prijavu i motivaciono pismo “Zašpto sam potreban ARSENALU 07” na mejl volontirajnaarsenalu@gmail.com.
 
Prijava treba da sadrži opšte podatke o podnosiocu prijave, njegovu fotografiju, prethodna radna i volonterska iskustva (ako ih ima). Iazbrani volonteri će biti obavešteni povratnim mejlom.
 
Oni koju prođu konkurs dobiće priliku da steknu dragocena iskustva radeći u press centru, produkciji, kampu, promo timu i da sretnu neke od svojih omiljenih muzičara.

Arsenal Fest dovodi Josipu Lisac u Kragujevac

29/5/2017

Legendarna pevačica Josipa Lisac, u okviru turneje kojom proslavlja 50 godina karijere, na Svetski dan muzike 21. juna (20:00) održaće svoj prvi koncert u Kragujevcu, na Garden Stage-u Arsenal Festa 07.
 
"Jako se veselim dolasku u Kragujevac na Arsenal festival, na kojem nisam nikada nastupala. Jedno novo iskustvo za mene i prilika za ponovni susret s nekim starim prijateljima", poručuje Josipa.
 
Čuvena po hitovima kakvi su "Magla", "Hir, hir, hir", "Gdje Dunav ljubi nebo", "Boginja" i "Danas sam luda", Josipa će nastupiti 21. juna "nultog", odnosno "bonus" dana Arsenal Festa, na kome 22, 23. i 24. juna sviraju Anthrax, Thievery Corporation, Dub FX, Darko Rundek, Skindred, Ana Popović, Buzzcocks i brojni drugi.
 
Ulaznica za Josipin koncert na Garden Stage-u ("Zastavina bašta") može se kupiti isključivo u Domu omladine Kragujevca (Branka Radičevića 1) i to za samo 500 dinara ako se na prodajno mesto donese prethodno kupljena ulaznica za jedno ili sve tri večeri Arsenal Festa!!! Bez Arsenalove ulaznice, potrebno je izdvojiti 1.000 dinara za kartu za Josipin koncert 21. juna.
 
Kao specijalni gost ispred Josipe Lisac će nastupiti kragujevačka pop-rok grupa Agata.


Strana: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203

KONCERTI

Arsenal fest

22.6.
Main Stage 
Epilog, Anthrax, Kerber, Orthodox Celts
Garden Stage
Alitor, Forever Storm, Fitnes, Elvis Jackson, Buzzcocks, Dead Joker, Ritam nereda

23.6.
Main Stage
Repetitor, Ana Popović, Thievery Corporation, Darko Rundek
Garden Stage
Punkreas, Crveni karton, Larska, Zvoncekova bilježnica, Brkovi, Pero Defformero, Bjesovi

24.6. 
Main Stage
Škrtice, Skindred, Dub FX, KKN&Hornsman Coyote
Garden Stage
Špajz, Raskid 13, Bolesna štenad, Electro Vampires, Kralj Čačka, Urban&4, Rambo Amadeus, Plavi orkestar

1.7. Pirot

INFO

IZDVAJAMO