Idi na sadržaj

Darko Rundek & Ekipa u Kragujevcu

Darko Rundek & Ekipa održaće koncert 19. aprila (21:00) u “Čaurnici” u Kneževom arsenalu u Kragujevcu.

Ulaznica košta 1.200 dinara u pretprodaji od 20. marta u Domu omladine Kragujevca i Dečijem pozorištu Kragujevac . UZ PRVIH 100 KARATA DOBIJA SE I DARKO RUNDEK MAJICA.

Vođa uticajnog zagrebačkog novotalasnog sastava Haustora, hrvatski muzičar Darko Rundek se prvi put predstavio samostalno 1997. godine albumom “Apokalipso”, istinskim kaleidoskopom različitih stilova koji je brzo stekao veliko poštovanje publike i kritike. Velike Haustorove pesme poput “Ene”, “Šejna” ili “Bi mog’o da mogu” dostojno su nasledile “Apokalipso”, “Grane smo na vjetru”, “Senor”…

Autor, pevač i gitarista Rundek je zatim objavio “U širokom svijetu” (2000), a za sledeći album “Ruke” (2002) iza sebe je okupio mnogoljudni Cargo orkestar sa kojim je snimio i “Mhm a-ha oh yeah da-da” (2006), kao i žive albume “Zagrebačka magla” (2004) i “Live u Domu omladine” (2008).

Uvek spreman na eksperiment, Rundek se potom odlučio za svedeniju formu Rundek Cargo Trija (sa violinistkinjom Isabel Catala i multiinstrumentalistom Dušanom Ducom Vranićem) sa kojim je objavio “Plavi avion” (2010) i “Mostove” (2015).

Povodom 20 godina od izlaska albuma “Apocalypso”, Rundek je 2017. ponovo okupio veliki prateći bend nazvan Ekipa, a ubrzo potom su stigli singlovi “Tamni jorgovan”, “Crni dusi” i “Barbara”.

“Naravno da nam je važna svaka reakcija publike. Koncert je događaj koji objedinjuje muzičare i publiku u nečem što ne pripada ni jednima ni drugima” – Darko Rundek.

https://www.facebook.com/darko.rundek.official/