Idi na sadržaj

Čikaške perverzije u Pančevu

Poštovani ljubitelji Perverzija,
nažalost zbog bolesti glumca prisiljeni smo da odložimo večerašnju predstavu u Pančevu za mart. Datum ćemo naknadno saopštiti, a ulaznice ostaju važeće.
Hit predstava “Čikaške perverzije”, u kojoj igraju Dragan Gagi Jovanović, Branka Pujić, Olga Odanović i Igor Đorđević, biće izvedena 15. februara u sali Doma vojske u Pančevu!
 
Фотографија корисника Djurdjevic Goran
 
 
 
 
 
 
 
 
“Čikaške perverzije već 25 godina pričaju o ljubavi, o prijateljstvu, o odnosima između žena i muškaraca. A to su teme za sva vremena. Zato Čikaške perverzije traju, baš zbog toga što se predstava bavi najobičnijim, a u stvari najkomplikovanijim stvarima”, objašnjava Dragan Gagi Jovanović.
 
Radena po motivima drame čuvenog Dejvida Memeta “Seksualne perverzije u Čikagu”, predstava je u režiji Omara Abua el Ruba premijerno izvedena 9. marta 1993. godine u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu.
 
Memetovu duhovitu savremenu američku dramu, srpski glumci su na ingeniozan način pretvorili u fantastičnu komediju koja prevazilazi granice lokalnog i progovara o onome što je zajedničko svima – o potrebi za ljubavlju i preprekama njenog ostvarivanja.
 
“Pozorište je živa stvar i uvek se mogu desiti neočekivane stvari, pogotovo u ‘Čikaškim’ gde ima dosta improvizacije. Nijedna predstava nam nije kao prethodna i dosta ljudi dolazi više puta da nas gleda“, objašnjava Olga Odanović.
 
“Čikaške perverzije” su narednu deceniju i više uživale status urnebesne komedije i ogromnog hita sa preko 200.000 gledalaca. I pored velikog i kontinuiranog uspeha, predstava je ipak poslednji put izvedena 2005. godine.
 
Posle duže pauze Gagi je odlučio da se vrati kultnoj predstavi krajem 2014. godine, kada se i 500. izvođenje simbolično desilo upravo u Čikagu. Nakon toga, Čikaške perverzije u kojima igraju nastavile su da redovno pune Dom omladine Beograda, Pozorište mladih u Novom Sadu, Sava centar…
 
“Mislim da je smeh lekovit. Lep je osećaj kad vidiš srećne i zadovoljne ljude, koji su se smejali dva sata. Divan osećaj za nas na sceni, a i mi se dobro provodimo”, ističe Branka Pujić.