Idi na sadržaj

Body Count in Belgrade

Legendarni američki hip-hop metal bend Body Count nastupiće 18. juna u Bašti Studentskog kulturnog centra (SKC) Beograda, a predgrupe su Powerstroke i Astroid Boys.

Ulaz 19:30
20:00 Powerstroke
20:40 Astroid Boys
21:30 Body Count 

(U slučaju kiše koncert neće biti odlagan ili premeštan u drugi prostor.)

Ulaznica za Body Count u Beogradu košta 2.300 dinara preko mreže Eventim, a na dan koncerta, ako ih preostane, koštaće 2.500 dinara.

Body Count su početkom devedesetih spajajući pank, metal i hip-hop osnovali školski drugovi Ice T i gitarista Ernie C, a bend je već na početku delovanja postao ozloglašen, ponajviše zbog problematične pesme “Cop Killer”. Osvetnički intonirana stvar o policijskoj brutalnosti naišla je na salve osuda u javnosti, kojima se pridružio se čak i predsednik SAD Džordž Buš Stariji, tako je da je
na kraju morala biti sklonjena sa prvog albuma “Body Count” (1992).

Ernie C i Ice T (koji već dugi niz godina igra policajca u tv seriji “Law and Order: Special Victims Unit) nastavili su da vode bend, uz česte promene ostatka postave, kroz nekoliko angažovanih albuma, sa kojih su singlovi “Hey Joe”, “Necessary Evil”, “I Used to Love Her”, “Talk Shit, Get Shot”, “Relationships”…

Body Count u Beograd će doći sa albumom “Bloodlust” (2017) iza sebe, sa kog su se već istakli “No Lives Matter”, “Black Hoodie” i “Ski Mask Way”, a na njemu se nalazi i obrada klasika legendarnog Slayer-a “Raining In Blood”. Uz to status i ugled koji Body Count uživa u svetu metala pokazuju to što na albumu gostuju frontmen Megadeth-a Dave Mustaine, suosnivač benda Sepultura Max Cavalera i pevač Lamb Of God Randy Blythe.

Beogradskoj publici će se 18. juna u Bašti SKC-a predstaviti, kako IceT kaže, “bend u punoj snazi, što ovaj album i pokazuje”.

Sa svojim paklenim koktelom metala, roka, panka i hardkora, Powerstroke će u Beogradu uživo predstaviti nedavni peti album “Omissa”, a u desetogodišnjoj karijeri su već nastupali sa bendovima kao što su Pro-pain, Death Angel, Agent Steel i naravno Body Count“Pre dve godina Body Count su nas zvali da idemo na turneju sa njima, jer je Ice T smatrao da smo prilično dobri”, ističe gitarista Maarten Geeraerts.
Astroid Boys su rock&grime kolektiv iz Kardifa, koji je nedavno objavio debi album “Broke” (2017), a njihovi visokoenergetski nastupi “nikad ne propuštaju da nateraju publiku da skoči”. “‘Broke’ je album koji prkosno stisnutih pesnica i zuba dokumentuje kako se iz najgore sadašnjice žaračem otvaraju vrata boljeg vremena”, saopštava bend.

Beogradski koncert Body Count-a, pod slogano “Arsenal Fest predstavlja”, poslužiće kao zagrejavanje i sjajan uvod u Arsenal Fest 08 koji će biti održan 21, 22. i 23. juna 2018. godine u Kragujevcu.