Idi na sadržaj

Darko Rundek

Vođa uticajnog zagrebačkog novotalasnog sastava Haustora, Darko Rundek se prvi put predstavio samostalno 1997. godine albumom “Apokalipso”, istinski kaleidoskop različitih stilova koji je brzo stekao veliko poštovanje publike i kritike. Velike Haustorove pesme poput “Ene”, “Šejna” ili “Bi mog’o da mogu” dostojno su nasledile “Apokalipso”, “Grane smo na vjetru”, “Senor”…
Autor, pevač i gitarista Rundek je zatim objavio “U širokom svijetu” (2000), a za sledeći album “Ruke” (2002)  iza sebe je okupio mnogoljudni Cargo orkestar sa kojim je snimio i “Mhm a-ha oh yeah da-da” (2006), kao i žive albume “Zagrebačka magla” (2004) i “Live u Domu omladine” (2008).
Uvek spreman na eksperiment, Rundek se potom odlučio za svedeniju formu Rundek Cargo Trija (sa violinistkinjom Isabel Catala i multiinstrumentalistom Dušanom Ducom Vranićem) sa kojim je objavio “Plavi avion” (2010) i “Mostove” (Long Play, 2015).
Povodom 20 godina od izlaska albuma “Apocalypso”, Rundek je ponovo okupio veliki prateći bend nazvan Ekipa, sa kojim je 15. juna 2017. godine održao najveći samostalni koncert u karijeri pred 10.000 posetilaca beogradskog stadiona “Tašmajdan”, a ubrzo potom je stigao i singl “Tamni jorgovan”.
Naravno da nam je važna svaka reakcija publike. Koncert je događaj koji objedinjuje muzičare i publiku u nečem što ne pripada ni jednima ni drugima” – Darko Rundek.
https://www.facebook.com/darko.rundek.official/